Kwadraad

Kwadraad heeft de afgelopen jaren een eigen cliënt contactsysteem ontwikkeld waarin medewerkers en cliënten het proces van de hulpverlening kunnen bijhouden. Samen met Kwadraad zijn we aan de slag gegaan om nieuwe functies te bouwen in hun systeem. Tegelijkertijd zijn we ook bezig geweest met het upgraden van het systeem op alle fronten.

In tegenstelling tot de meeste klanten is dit geen online bureau. Kwadraad is een stichting die maatschappelijk werk verricht in west- en zuidwest Nederland. Ze helpen mensen verder die problemen hebben met zichzelf of anderen. We hebben kwadraad leren kennen als organisatie die klaar staat voor de toekomst en hier zelf het voortouw in neemt. Reden genoeg voor ons om hen daarbij te ondersteunen. Kwadraad heeft de afgelopen jaren een eigen cliënt contactsysteem ontwikkeld waarin medewerkers en cliënten het proces van de hulpverlening kunnen bijhouden. Dit systeem werkte, maar Kwadraad merkte dat er nog veel meer potentie in zat. Niet alleen voor de eigen organisatie, maar ook voor branchegenoten.  

“Het ontwikkelen van complexe vraagstukken”

De uitdaging…

Samen met Kwadraad zijn we aan de slag gegaan om nieuwe functies te bouwen in hun systeem. Tegelijkertijd zijn we ook bezig geweest met het upgraden van het systeem op alle fronten. Hoewel er al heel wat jaren werk in zat, was het nu tijd om de applicatie futureproof te maken. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan: tijdens de hele operatie moest de organisatie gewoon open blijven. Zo werden aan de lopende band nieuwe functies uitgerold en werden nieuwe branchegenoten aangesloten op het systeem. In deze samenwerking is er gekozen om dedicated programmeurs in te zetten met daarbij een parttime projectmanager in Vietnam. Daarnaast wordt een flexibele schil ingezet wanneer er andere expertises vereist zijn. Kwadraad gebruikt onze project management software om planning, voortgang en afspraken vast te leggen. Door middel van een dagelijkse call zorgen we dat alle vragen en informatie aan beide kanten up-to-date blijft.