Ons verhaal

Als je denkt aan outsourcen naar het buitenland, denk je wellicht meteen aan “standaard partijen” in India of China. Het is goedkoop, maar het resultaat komt vrijwel nooit overeen met wat je voor ogen hebt. Laten we daar meteen een dikke streep doorheen trekken, want dat is namelijk precies de reden waarom Sunbytes is opgericht. In het verleden hebben we als internetbureau (Simplefly) geprobeerd om het een en ander te outsourcen naar het buitenland. Echter voldeed het resultaat nooit aan de verwachtingen die wij voor ogen hadden. Na meerdere negatieve ervaringen met outsourcing besloten de oprichters, Amanuel Flobbe en Joram Dees, dat het anders kon en moest. Het werd tijd voor verandering in het landschap van outsourcing!

Timeline

Waarom Vietnam?

Afgelopen 7 jaar is Vietnam uitgegroeid tot een van de belangrijkste landen op het gebied van IT outsourcing. Waar we eerst bij IT dachten aan Indiase bedrijven die je maar blijven bellen en mailen; zie je nu de sterke opkomst van goed geschoolde IT’ers in Vietnam die voldoen aan de behoefte van de internationale markt. Dit komt ook doordat de vietnamese overheid een sterk engagement heeft om haar IT-industrie te laten groeien.

De naam ‘Sunbytes’?

De zon is een onmisbare bron van energie, maar biedt daarnaast ook het comfort van warmte en licht. Dat is precies de rol die wij bieden binnen jouw organisatie en jouw webprojecten: onmisbaar en comfortabel.