Ons verhaal

Als je denkt aan outsourcen naar het buitenland, denk je wellicht meteen aan “standaard partijen” in India of China. Het is goedkoop, maar het resultaat komt vrijwel nooit overeen met wat je voor ogen hebt. Laten we daar meteen een dikke streep doorheen trekken, want dat is namelijk precies de reden waarom Sunbytes is opgericht.

In het verleden hebben we als internetbureau (Simplefly) geprobeerd om het een en ander te outsourcen naar het buitenland. Echter voldeed het resultaat nooit aan de verwachtingen die wij voor ogen hadden. Na meerdere negatieve ervaringen met outsourcing besloten de oprichters, Amanuel Flobbe en Joram Dees, dat het anders kon en moest. Het werd tijd voor verandering in het landschap van outsourcing!

Timeline

 • Januari 2012

  Vanuit de noodzaak is er besloten om Sunbytes op te richten in het bruisende economische centrum van Vietnam: Ho Chi Minh. In januari 2012 zijn officieel de papieren getekend voor het oprichten van Sunbytes. Het was natuurlijk een spannende stap en het begin van een nieuwe uitdaging.

 • Mei 2012

  Wat begon met drie man sterk, is in de loop van het jaar uitgegroeid naar zeven medewerkers in dienst. Zo is Sunbytes ontstaan. Een webdevelopment bedrijf waar westerse waarden als perfectie en efficiency worden gekoppeld aan sterk Vietnamese waarden als passie en toewijding.

 • Juni 2014

  Ondertussen bleef Sunbytes sterk bezig met de ontwikkeling en groei van het bedrijf. We kregen steeds meer eigen projecten en klanten die ons graag inzetten. Sunbytes is volwassen geworden en heeft besloten om zich los te trekken van Simplefly. Met groei van 11 medewerkers in dienst en één accountmanager in Nederland, is Sunbytes zelfstandig verder gegaan.

 • December 2015

  Oprichter en eigenaar Amanuel Flobbe heeft uiteindelijk besloten om voor een groot gedeelte afscheid te nemen van Nederland en is naar Vietnam verhuisd. Tot de dag van vandaag stuurt hij zelf het bedrijf aan. Natuurlijk kan hij niet volledig afscheid nemen van zijn thuisfront en komt elk kwartaal in Nederland.

 • September 2017

  Na de eerste paar jaar ploeteren, is Sunbytes nu eindelijk uit de kinderschoenen. Veel bureaus hebben inmiddels hun weg naar ons weten te vinden. Ze hebben mogen ervaren dat kwalitatief outsourcen zeker mogelijk is. Dit betekent nog niet dat we er al zijn. We blijven altijd bezig met groei, om onszelf te verbeteren en natuurlijk verkennen van nieuwe samenwerkingen.

Waarom Vietnam?

Afgelopen 7 jaar is Vietnam uitgegroeid tot een van de belangrijkste landen op het gebied van IT outsourcing. Waar we eerst bij IT dachten aan Indiase bedrijven die je maar blijven bellen en mailen; zie je nu de sterke opkomst van goed geschoolde IT’ers in Vietnam die voldoen aan de behoefte van de internationale markt. Dit komt ook doordat de vietnamese overheid een sterk engagement heeft om haar IT-industrie te laten groeien.

De naam ‘Sunbytes’?

De zon is een onmisbare bron van energie, maar biedt daarnaast ook het comfort van warmte en licht. Dat is precies de rol die wij bieden binnen jouw organisatie en jouw webprojecten: onmisbaar en comfortabel.