Vietnam is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van IT offshoring. Er is in Vietnam een nieuwe generatie opgestaan. Door de jonge leeftijd van deze generatie is er een sterke opkomst van goed geschoolde IT’ers die voldoen aan de behoefte van de internationale markt. De bevolking kijkt niet meer achterom, maar vooruit. Dit – in combinatie met het sterke engagement van de Vietnamese overheid om haar IT-industrie te laten groeien – zorgt voor een interessante uitvalsbasis voor jouw ontwikkelteam.

Bekijk hier de insights van de Amerikaanse Ambassade in Vietnam.

Opkomst van jong talent

Steeds meer studenten hebben interesse voor IT en met meer dan 25.000 IT-afgestudeerde per jaar is er een behoorlijke pool van jong talent. IT-bedrijven in Vietnam investeren dan ook miljoenen in het ontwikkelen van jong talent. Onderwijsinstellingen en organisaties werken intensief samen om ervoor te zorgen dat vaardigheden up-to-date en waardevol blijven voor buitenlandse organisaties die opzoek zijn naar extra handen.

Engels

‘Engels is het ticket naar succes’. Dit is iets waar ze in Vietnam sterk in geloven. Dit wordt niet alleen door de regering en in het onderwijs gestimuleerd, maar ook vanuit het thuisfront. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in die situaties beland waar er sprake is van miscommunicatie, vanwege een taalbarrière. Onze Vietnamese collega’s spreken goed engels, en zijn gemotiveerd om te blijven leren. Omdat we bij Sunbytes ook te maken hebben met verschillende nationaliteiten, wordt er intern alleen in het Engels gecommuniceerd.

Nederlandse bedrijven in Vietnam

Dat Vietnam een land is volop kansen, is niet ongezien gebleven. Grote Nederlandse bedrijven hebben zich gevestigd in dit Zuid-Aziatische land. Onder andere Shell, Unilever, Akzo Nobel, Damen Shipyards, Philips, Heineken, FrieslandCampina en Royal Haskoning DHV hebben verschillende kantoren in Vietnam.

MVO

Betrokkenheid, focus en loyaliteit is sterk aanwezig in de Vietnamese cultuur. Als werkgever vinden wij het belangrijk om de loyaliteit te stimuleren, maar er ook voor te zorgen dat iedereen presteert binnen zijn of haar mogelijkheden.

Door een bedrijfscultuur te creëren waarin ruimte is voor de culturele diversiteit en het uitspreken van ideeën, zorgen en gevoelens te stimuleren, zorgen we voor de balans bij onze medewerkers. Je team is voor Vietnamezen je tweede familie, dus is er ook volop ruimte voor bedrijfsuitjes en maatschappelijke initiatieven voor mensen die het minder goed hebben. Onze medewerkers werken niet alleen voor ons, maar krijgen de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen door middel van trainingen en het handhaven van een open deurbeleid bij hoger management. Op deze manier zorgen we voor een hecht team voor de lange termijn.

Neem een kijkje bij ons team