Waarom Vietnam?

Dat is een vraag die wij vaak te horen krijgen. Nou, naast de charmes van Vietnam is het de afgelopen 7 jaar ook uitgegroeid tot een van de belangrijkste landen op het gebied van IT outsourcing. Waar we eerst bij IT dachten aan Indiase bedrijven die je maar blijven bellen en mailen; zie je nu de sterke opkomst van goed geschoolde IT’ers in Vietnam die voldoen aan de behoefte van de internationale markt. Dit komt ook doordat de Vietnamese overheid een sterk engagement heeft om haar IT-industrie te laten groeien. Zie hier de insights van de Amerikaanse Ambassade in Vietnam.

Wist je dat…

Sterke investering in de IT-industrie. De overheid heeft een sterk engagement om haar IT-industrie te laten groeien. Met deze stabiliteit heeft Vietnam een beleid opgesteld om buitenlandse investeringen en groei op IT-gebieden aan te moedigen. Met deze stabiliteit zie je ook terug dat bedrijven zoals Microsoft, Samsung, LG en Intel hebben geïnvesteerd en blijven investeren in de activiteiten in Vietnam.

Opkomende komst van jong talent

Steeds meer studenten hebben een sterke interesse voor de IT en met meer dan 25.000 IT-afgestudeerde per jaar is er een behoorlijke pool van jong talent. IT-bedrijven in Vietnam investeren ook miljoenen in het ontwikkelen van jong talent. Onderwijsinstellingen en organisaties werken sterk samen om ervoor te zorgen dat vaardigheden up-to-date en waardevol blijven voor buitenlandse organisaties die opzoek zijn naar extra handen.

Engels

‘Engels is de ticket naar succes’. Dit is iets waar ze in Vietnam sterk in geloven. Dit wordt niet alleen door de regering en tijdens het onderwijs gestimuleerd, maar ook vanuit het thuisfront. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in die situaties beland waar er sprake is van miscommunicatie, vanwege een taalbarrière. Omdat we bij Sunbytes ook te maken hebben met verschillende nationaliteiten, wordt er intern alleen in het Engels gecommuniceerd.

Toegewijd cultuur

Het niveau van betrokkenheid, focus en loyaliteit is iets wat erg sterk aanwezig is. Voor IT outsourcing in India stijgen de uitvalpercentages regelmatig boven de 20%. Bij Sunbytes vinden we het daarom ook extra belangrijk om een aantrekkelijke interne bedrijfscultuur te creëren. Onze medewerkers krijgen de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen door middel van trainingen, het handhaven van een open deurbeleid bij hogere management en het aanmoedigen van een sociale sfeer door middel van gezamenlijke activiteiten.

Meer sprake van partnership

Omdat de markt in Vietnam net begint toe te nemen met een succesvolle groei, zul je ook meer bedrijven vinden met een kleiner en hechter team. Dit maakt het ook makkelijker om een toegewijde relatie op te bouwen. Dit is ook iets wat je terugvindt bij Sunbytes.